Fagkyndige håndværkere

Billige håndværkere

185 kr. i timen

Fleksible håndværkere

Guide: 5 gode grunde til at få efterisoleret

Har du et ældre hus, hvor det er svært at holde varmen? Så kan det være en god idé at efterisolere. Det giver både fordele på dit varmeforbrug, samt kan det gavne dit indeklima. Læs her 5 grunde til at få efterisoleret, og hvordan det kan gøres.

Isolering af loft - indefra

Efterisolering sparer dig for et højt varmeforbrug

Er det længe siden, du har fået efterisoleret? Måske har du gener med at det trækker fra vinduerne, væggene altid er kolde og at det generelt er svært at holde varmen i huset? Så er det tid til at se på din isolering.

Ved at få efterisoleret er der både penge at spare på varmeregningen, og samtidig øger du komforten og indeklimaet i huset. Alt efter hvor gammelt huset er og hvordan det er isoleret, behøver det heller ikke at være specielt omfattende at få efterisoleret.
Hvilke fordele får du ved efterisolering?
Der er flere fordele ved at få efterisoleret, fælles for de fleste er at det både gavner din økonomi og klimaet af få efterisoleret. Derudover øger det komforten og effektiviserer energiforbruget i boligen.

Efterisolering er med til at sikre et bedre indeklima og spare på varmeregningen. Det gælder både for private boliger og større ejendomme, som andelsboliger, erhvervsbygninger og kontorer.

5 indikationer på, hvorfor du skal efterisolere

1. Er din bolig utæt?

Hvis din bolig har utætheder, er det mest effektivt at isolere de steder. Grunden til at boligen er utæt, kan være dårlig eller for gammel isoleringsmateriale, eller hvis huset har hulrum uden isolering. Med et termografikamera kan du få et indblik i, hvor varmen ryger ud af boligen.

2. Hvordan er isoleringsniveauet?

Når du har et overblik over, hvordan huset er isoleret, kan du fokusere på de steder, der ikke er isoleret eller hvor isolerings niveauet er for lavt. Ofte er et lettilgængelig område, som loftet, et godt sted at starte. Med tykkere og nyere isoleringsmateriale, kan efterisolering give markante forbedringer.

3. Er dit hus hulmursisoleret?

Hvis dine vægge er iskolde, kan det skyldes, at de ikke er hulmursisoleret. Hulmursisolering er hurtigt og enkelt, og sikre sig et tæt og lunt hus med et sundt indeklima.

Ved at få isoleret i hulrummet holder huset bedre på varmen. Samtidig mindskes støjgener og risikoen for sundhedsskadelig skimmelsvamp. Uden isolering i hulmur og kuldebroer, kan der nemlig opstå problemer med fugt. Det kan både være til skade for dig og huset.

4. Hvordan har dine vinduer det?

I et ældre hus kan gamle vinduer have sin charme, men de kan desværre også have betydning for boligens isoleringsevne. Kan du mærke træk fra vinduerne er de ikke tætte, og det har stor betydning for dit varmeforbrug.

Ved at få udskiftet vinduerne til lavenergiruder, kan du opnå stor gevinst på husets tæthed og dermed øge komforten og opnå lavere energiregninger.

5. Måske er der brug for bedre ventilation?

Efterisolering har stor gavn på husets tæthed, hvilket gør, at du kommer til at opnå besparelser på dit energiforbrug. Tætheden gør dog også, at du skal være omhyggelig med udluftning, eller undersøge din ventilation for at undgå skimmel og fugt. Et effektivt ventilationssystem kan også være en god ide at få sat op, efter huset er blevet efterisoleret.

Det gode råd

Det er en god ide at få isoleret facaden, så dit hus er tæt inden vinteren kommer. Derfor anbefaler vi, at du allerede fra september får facadeisoleret. Så snart frosten rammer, er det nemlig ikke længere muligt, og du vil have glæde af din isolering gennem det kølige efterår og den kolde vinter.

Er det på tide at få efterisoleret?

Hvis du har problemer med træk, kulde og fugt, er det en god indikation på, at dit hus trænger til efterisolering. Det samme gør sig gældende hvis dit hus er 20-30 år gammelt eller ældre.

Hvor der skal efterisoleres kommer helt an på husets tilstand, men nogle steder er mere typiske end andre. Har dit hus brug for efterisolering, eller er du i tvivl om du skal have efterisoleret? Tjek nedenstående liste og kontakt os, så vejleder dig gerne.

  • De hyppigste steder for efterisolere:
  • Lofter
  • Skråvægge
  • Skunkrum (herunder gulv)
  • Ydervægge, døre og vinduer
  • Gulve

Kontakt os i dag