Fagkyndige håndværkere

Billige håndværkere

185 kr. i timen

Fleksible håndværkere

5 gode overvejelser til nybyggeri

Skal du til at bygge nyt, men er i tvivl om hvor du skal starte? Læs med her og dan dig et overblik over, hvad du skal tage højde for, før du starter dit nybyggeri. Så kan du lettere realisere dine drømme.

overvejelser inden nybyggeri

Dan dig et overblik over dit nybyggeri

Drømmer du om at bygge dit eget, men er du i tvivl om hvor du skal starte? Der er mange overvejelser i processen med nybyg, og det er ikke helt ligegyldigt, hvor du starter.

Få styr på budget og beliggenhed som noget af det første, så du ved, hvad du har at gå ud fra. Derudover har du med nybyg en enestående mulighed for at få bygget lige efter dine ønsker og behov, søg inspiration for at finde ud af, hvad det er, du præcis vil med dit nybyg.

Inden du går i gang med dit nybyggeri

Der er flere ting du skal overveje, før du starter dit nybyggeri, og det er ikke altid lige til at vide hvor man skal starte. Dog er der nogle ting, som er vigtige at på plads i starten af processen. Det sikrer, at forventninger kan imødekommes og der er plads til ændringer undervejs.

Nogle af overvejelserne går på, hvornår på året man bør starte med de forskellige bygningsfaser. Men før man når dertil, er der nogle grundlæggende overvejelser, man bør have gjort sig.

Gør dig disse fem overvejelser for dit nybyggeri

1. Find den rette beliggenhed

Første step for at starte dit nybyggeri, er at finde den rette beliggenhed. Når du skal finde den rette beliggenhed, bør du gøre dig nogle overvejelser for, hvad der er vigtigt for dig. Om du vil være tæt på natur, tæt på by, og hvor stor en grund du ønsker, er nogle af de overvejelser du bør tage dig.

I nogle tilfælde kan det godt betale sig at finde en grund med et ældre hus, som du river ned. Brug god tid på at lede efter den bedste grund, så du sikrer dig, at du bliver glad for stedet længe.

2. Gå efter kvalitetsmaterialer

Når beliggenheden er på plads, kan udformningen af huset begynde. Her er der flere muligheder, som komme an på dine ønsker for boligen. Med en arkitekt kan du få et overblik over dine muligheder.

Når de store linjer er på plads, kan du begynde at lede efter materialer. Jo tidligere du starter din materialesøgning, jo bedre priser kan du finde på dem. Det er altid smart at gå efter kvalitetsmaterialer, da de holder længere og ofte bliver smukkere over tid.

En af de store fordele ved nybyggeri er, at du fra starten kan indtænke optimal energieffektivisering og et godt indeklima. Du gør en god investering i lavenergiruder, effektiv ventilation og godt isoleringsmateriale, som på sigt vil give dig energibesparelser.

3. Skab de rum du drømmer om

Fordelen ved at bygge sit eget hus er at du selv har indflydelse på, hvordan plantegningen skal være. Få hjælp af en arkitekt til at se på hvad der er muligt, så du optimerer grunden helt optimalt.

Vær ikke bange for at få en masse dagslys ind med størrer vinduer. Det giver både et dejligt lys at opholde sig i, men solens varme er også med til at opvarme huset.

4. Få styr på dit budget i god tid

Ved at kende dit budget tidligt i processen kan du bedst afstemme dine ønsker og behov for byggeriet mod dine økonomiske muligheder. Når du kender dit budget, kan du begynde at indhente tilbud fra blandt andet arkitekt og håndværkere.

5. Søg inspiration

Der er mange muligheder med nybyggeri, så afsæt tid til at søge inspiration for, hvad der kan være muligt. Med fagkyndige kan du med din inspiration og budget, fokusere på hvordan din drømmebolig skal se ud.

Se vores tidligere byggeprojekter

Vi har haft flere byggeprojekter, som du kan læse og se mere om her:

Portfolio - Byggeprojekter

Udvidelse og generel renovering af hus – Korsør/Sjælland
Læs mere
Renovering og udskiftning af tagmateriel – Virum/Sjælland
Læs mere
Renovering og maling af beboelseshus – Værløse/Sjælland
Læs mere
Rensning og maling af facader – AmayBelgien
Læs mere
Udvidelse og renovering af loftet – NamurBelgien
Læs mere
Renovering og udskiftning af tagmateriale – Eghezée/Belgien
Læs mere
Previous slide
Next slide