Fagkyndige håndværkere

Billige håndværkere

185 kr. i timen

Fleksible håndværkere

Guide: Opnå energibesparing med dit nybyggeri

Står du overfor et større nybyggeri projekt, som du ønsker at gøre energibesparende? Så kan du her blive klogere på, hvordan du kan sikrer stor besparelse på elregningen, når du bygger nyt.

spar på energien i nybyg

Nybyg med lavt energiforbrug er en god investering

Der er mange ting at tage højde for, når man skal i gang med nybyggeri. Her er energibesparende løsninger ikke en uvæsentlig faktor. Foruden at være med til at passe på miljøet, er det også økonomisk en god investering at bygge energieffektivt.

De omkostninger der kan være ved at vælge energivenlige løsninger, tjener sig hjem i form af lavere energiregninger. Men selv hvis du går efter standard nybyg, 2015-energiklassen, opnår du lavere energiforbrug end ved ældre huse.

De nyeste energikrav for nybyg i Danmark, sætter større krav til vinduer, ventilation og isolering. Her får du tre forklaringer på, hvorfor netop disse tre faktorer har væsentlig indflydelse på energibesparelse i nybyg.

3 energibesparende fordele ved nybyggeri

Der er forskellige energiklasser når du skal igang med dit nybyggeri, som hver har forskellige grader af energikrav. Fælles for alt nybyg er dog, at alle energiklasser giver et lavere energiforbrug end eksisterende huse. Med tre enkle faktorer, kan du let sikre at dit nybyg er energieffektivt.

1

Hold varmeforbruget nede med den rette isolering og tætning

De senere år er der kommet flere gode og tykkere isoleringsmaterialer, som sikrer en optimal isolering og tætning af huset. Ved nybyg kan vi indtænke disse materialer, så mindst mulig varme spildes.

Når huset skal isoleres og gøres tæt, er det vigtigt at undgå kuldebroer. Det gør det lettere at varme huset op og at holde det opvarmet. Der er derfor på længere sigt penge at spare på varmeforbruget.

2

Opnå sundt indeklima med effektiv ventilation

Det er vigtigt med god luftudskiftning, da det forhindre et dårligt indeklima med fugt og skimmel. I nybyg er det derfor en stor fordel at få sat et effektivt ventilationssystem op.

Nyere ventilationssystemer er i dag så effektive, at der ikke er behov for at lufte ud, Det giver et godt indeklima, hvor du slipper for træk, støj og fugt. Det er også med til at sørge for at temperaturen kan holdes på et stabilt niveau i hele boligen.

3

Hold på varmen med energibesparende vinduer

Skal der være højt til loftet og større vinduer i dit nybyg? Det er intet problem og med de rigtige løsninger er det også energibesparende. Tag højde for at få placeret vinduerne således at solen kommer ind, det giver både dagslys men er også med til at varme huset.

Med energiruder er glasset også med til at isolere, så varmen ikke siver ud igennem. Du kan derfor nemt få godt med dagslys i form af større vinduer, og samtidig opnå besparelse på dit varmeforbrug.

Vil du vide mere om energibesparende nybyggeri?

Skal der tages højde for energibesparende løsninger i dit nybyg, så du kan spare på dit energiforbrug i det lange løb?

Så tag en uforpligtende snak med os, hvor vi kan vejlede dig i de rette bygningsløsninger samt materialevalg. Sammen kan vi hjælpe dig igang med dit næste energieffektive nybyg.

Kontakt os i dag