Fagkyndige håndværkere

Billige håndværkere

185 kr. i timen

Fleksible håndværkere

Tjekliste før du maler din facade

Trænger facaden til en opfriskning, men er du i tvivl om hvordan, det bedste resultat opnås? Ved at følge denne tjekliste kan du blive klogere på, hvordan du starter malerarbejdet af facaden.

Facaden på to forskellige boligkompleks i byen

Beskyt din facade, ved at få den malet

Trænger facaden på din bygning til at blive frisket op? Foruden at fremstå flottere, virker en opfriskning af facaden også beskyttende. Det er både vigtigt for private boliger og erhvervsbygninger, for at sikre ejendomme bedst muligt.

Men når facaden skal males, hvad skal I så være opmærksom på? Og med flere typer facademaling at vælge imellem, hvordan ved man så hvilken der er den bedste? Her er der en lille tjekliste, for at opnå de bedste maler resultater.

Læs mere om WORKPROs billige malere

Før du får malet facaden

Du opnår det bedste resultat, når facaden er i god stand, derfor bør du tjekke, at der ikke er fugtskader og at overfladen er fast og ikke smitter af. At få set på facaden er en god mulighed for at tjekke at alt er som det skal være, hvis der skulle være problemer, kan dette også blive løst, inden der males.

Det er vigtigt, at du får rengjort og, i nogle tilfælde, grundet facaden, inden du går i gang med malerarbejdet. Når du maler facaden vil overfladen lukkes lidt til, hvis overfladen bliver for lukket kan der ophobes fugt i muren. Det kan føre til fugtskader og skimmelsvamp.

Tjekliste for at male facaden

Når facaden er gennemgået, og der er rettet op på eventuelle skader, kan malerarbejdet påbegyndes. Et godt malerarbejde starter med at forstå og få facaden klargjort, dermed kan de bedste maler resultater opnås. Et godt malerarbejde kan holde i mange år, så det kan ofte betale sig at få en maler til at udføre arbejdet.

Følg vores tjekliste herunder, og opnå et tilfredsstillende resultat:

  • Facaden: Tjek at der ikke er skader i facaden. Skulle der være skader, bør de udbedres før malerarbejdet begynder.
  • Rengør: Sørg for at facaden er ren og plan. Den skal som minimum børstes grundigt af for løst materiale. Snavs kan vaskes af med et egnet grundrengøringsmiddel.
  • Grund: Facaden skal være helt tør, men kan derefter grundes. Brug en egnet grundmaling eller fortyndet maling, som passer til facademalingen.
  • Mal: Malerarbejdet kan begynde når grundmalingen er tør. Der skal males 2 gange.

 

Være opmærksom på, at hvis facaden tidligere er kalket kan det være bedre at fortsætte med kalk. Det er et større arbejde at fjerne kalken, hvilket er nødvendigt før der kan males, så derfor kan der opnås bedre resultater ved at fortsætte med kalkning eller puds.

Få det bedste resultat

Foruden tjeklisten ovenfor, er her flere løsninger der sikre dig de bedste resultater når facaden skal males.
  • Farveprøver: Få afprøvet de farver I overvejer, ved at male en farveprøve direkte på facaden. Så kan du betragte malingen under forskellige lys- og vejrforhold, inden du går ud og køber malingen.
  • Vejrforhold: De bedste forhold til at male facaden, er i det sene forår og starten af sommeren. Ideelt skal temperaturerne være over 10 grader, uden regn og høj luftfugtighed. Direkte solskin og meget varmt vejr er også udfordrende, da malingen vil tørre for hurtigt.
  • Afdækning: Det er godt givet ud at lave et godt forarbejde, det vil spare dig tid i sidste ende og give dig de bedste resultater. Sørg derfor for at få afdækket vinduer, døre, trapper, fliser og andre udsatte overflader.
  • Professionel hjælp: Vil du være helt sikker på et flot resultat, så er det godt givet ud at hyre en dygtig håndværker. Håndværkere har foruden flere års erfaring også professionelt udstyr. En håndværker giver dig også mulighed for at få gennemgået facadens tilstand, så du sikre dig at den er klar til at blive malet.