EN DK FR

Flotte facader

Beskyt din facade, ved at få den malet

Trænger facaden på din bygning til at blive frisket op? Foruden at fremstå flottere, virker en opfriskning af facaden også beskyttende. Det er både vigtigt for private boliger og erhvervsbygninger, for at sikre ejendomme bedst muligt.

Men når facaden skal males, hvad skal I så være opmærksom på? Og med flere typer facademaling at vælge imellem, hvordan ved man så hvilken der er den bedste? Her er der en lille tjekliste, for at opnå de bedste maler resultater.

Læs mere om WORKPROs malere


Før du får malet facaden

Du opnår det bedste resultat, når facaden er i god stand, derfor bør du tjekke, at der ikke er fugtskader og at overfladen er fast og ikke smitter af. At få set på facaden er en god mulighed for at tjekke at alt er som det skal være, hvis der skulle være problemer, kan dette også blive løst, inden der males.

Det er vigtigt, at du får rengjort og, i nogle tilfælde, grundet facaden, inden du går i gang med malerarbejdet. Når du maler facaden vil overfladen lukkes lidt til, hvis overfladen bliver for lukket kan der ophobes fugt i muren. Det kan føre til fugtskader og skimmelsvamp.


Tjekliste for at male facaden

Når facaden er gennemgået, og der er rettet op på eventuelle skader, kan malerarbejdet påbegyndes. Et godt malerarbejde starter med at forstå og få facaden klargjort, dermed kan de bedste maler resultater opnås. Et godt malerarbejde kan holde i mange år, så det kan ofte betale sig at få en maler til at udføre arbejdet.

Følg vores tjekliste herunder, og opnå et tilfredsstillende resultat:

Være opmærksom på, at hvis facaden tidligere er kalket kan det være bedre at fortsætte med kalk. Det er et større arbejde at fjerne kalken, hvilket er nødvendigt før der kan males, så derfor kan der opnås bedre resultater ved at fortsætte med kalkning eller puds.


Få det bedste resultat

Foruden tjeklisten ovenfor, er her flere løsninger der sikre dig de bedste resultater når facaden skal males.