Guide: Hvordan skal du planlægge dit nybyggeri, årstiderne taget i betragtning?
Årstiderne spiller en vigtig rolle for dit nybyggeri, det er derfor ikke uvæsentligt hvornår du påbegynder de forskellige arbejdsprocesser. Læs videre her og få fire steps til, hvordan du kan planlægge dit nybyggeri.
Planlæg dit nybyggeri efter årstiderne
Der er stor frihed i at bygge sit eget hus, samtidig er der også gode muligheder for at tænke energibesparende løsninger ind. Men det er også et stort projekt, som kræver god planlægning fra start til slut i projektet.
Når udformningen på jeres nye drømmehus er på plads, er der også nogle forholdsregler at tage højde for, før byggeriet kan sættes i gang. Det er særligt vejret og årstiderne, som spiller en stor rolle her. Derfor har vi her sørget for et lille overblik for, hvornår de forskellige faser i byggeriet kan påbegyndes.
4 steps til at komme i gang med dit nybyg
1. Start året med at få byggetilladelsen på plads
Der kan hurtig gå nogle måender før en byggetilladelse er på plads, det er derfor en god ide allerede at få startet planlægningen i starten af året. Start gerne planlægningen allerede i februar, så du er klar til at bygge i de varmere og tørrere måneder.
Er byggetilladelsen på plads er det også muligt at starte murerarbejdet i vinterperioden. Det kræver lidt andre teknikker, men fordelen er, at håndværkere ofte har mere tid i vinterperioden da der er færre ting, som kan laves i køligere og vådt vejr.
2. Vær klar til at få facaden malet uden regn og høj sol
Når facaden skal males er det vigtigt at tage højde for vejrforholdene, det pæneste resultat opnås når der ikke er for skarp sol og der er tørvejr. Derfor er det optimalt at male omkring maj måned.
Hvilken maling du skal bruge, kommer an på hvad ydervæggen er lavet af. Veludført malerarbejde er med til at beskytte huset i mange år, det er derfor godt givet ud at hyre professionelle til det.
3. Få taget på plads imens det ikke regner
Det er ikke uden betydning, hvilket tag man ligger på sit nybygget hus. Med det korrekte tag øger du værdien og levetiden for dit hjem. De bedste betingelser for at lægge tag er i tørvejr, for at undgå at det bliver påvirket af fugt. Derfor foretrækker mange at lave tag mellem maj og juli.
Der er flere ting at overveje før du vælger, hvilket type tag dit hus skal have. Det har også betydning hvilket undertag, isolering og beklædning taget skal have. Jo tidligere du ved det, jo hurtigere kan materialerne til taget bestilles og arbejdet kan lettere startes når vejret tillader det.
4. Få de bedste maler resultater med lav luftfugtighed
Noget af det sidste der kan gøres på dit nybyg, er det indvendige arbejde. Så snart murerarbejdet er på plads, kan du begynde at overveje hvordan hjemmets rum skal males.
Udnyt gerne at luftfugtigheden er lav i sommerperioden, så tørrer malingen bedre ind. Husk at tage højde for, hvilken type maling du vælger til de forskellig rum. Er du i tvivl er det altid en god ide at forhøre dig med en fagkyndig.
Hvordan sørger du for at vedligeholde huset fremadrettet?
Med et hus, om det er nybygget eller ældre, er der flere ting der årligt skal vedligeholdes. Det er dog ikke helt ligegyldigt hvornår de forskellige ting gøres. Derfor har vi lavet et overblik her, så du enkelt og let kan planlægge vedligeholdelsen af dit hus.
Hos WORKPRO har vi udviklet en arbejdskalender, hvor du let kan se, hvornår det er mest optimalt at udføre bestemte opgaver. Har du yderligere spørgsmål til, hvordan du bedst muligt planlægger dit nybyggeri? Eller har du brug for kvalificerede håndværkere til at få malet, isoleret eller på anden vis vedligeholde, renovere eller opføre dit nybyg? Så kontakt WORKPRO i dag.