Fagkyndige håndværkere

Billige håndværkere

185 kr. i timen

Fleksible håndværkere

Det skal du vide om de 5 mest almindelige typer facademaling

Skal du til at male facaden på dit hus, men er du usikker på hvilken type maling, du skal bruge? Her kan du læse om de 5 mest almindelig typer facademaling, og finde ud af hvilken der passer bedst til din facade.

Facaden på to forskellige boligkompleks i byen

Forstå de forskellige typer facademalinger, og få det bedste resultat

Maling af facaden kan være med til at beskytte murene mod fugt, og skabe et smukt indtryk af boligen/bygningen. Når du vælger hvilken maling facaden skal have, er det ikke blot farven, du skal tage stilling til. Her er det vigtigt at forstå egenskaberne for de forskellige typer facademalinger, samt hvilken type facade man har.

Når du vælger maling til din facade, skal du gå efter at den er diffusionsåben. Dermed sikre du dig at muren kan ånde, og du undgår at der samler sig fugt. For at få de bedste maler resultater, bør du også sikre dig at overfladen er klargjort korrekt.

Forstå din facade

Når du ved, hvad facaden er lavet af, er det lettere at finde den rette type facademaling. Det er ikke uvæsentligt at tage højde for, hvis man ønsker et godt og længerevarende resultat. Det er ikke alle typer maling, som er lige egnet til de forskellige facadeoverflader.

Det er nemmest at male på plane overflader, som nye puds- og beton facader. Derudover er det vigtigt at overfladen ikke er porøs eller smitter af. Trænger din facade til en renovering, er det oplagt at gøre det i forbindelse med at den skal males.
De fem mest almindelige facademalinger

Akrylmaling

Akrylmaling er en af de mest almindelige malingstyper til facader, da den er meget holdbar, smudsafvisende og tæt i forhold til regn. Malingen hæfter fint på beton, puds og cementpuds.

Du kan bruge akrylmaling på nye og tidligere malet overflader, så længe overfladen er grundigt rengjort og fast. Gå efter akrylmaling til udvendigt murværk, så sikre du dig, at facaden er diffusionsåben.

Olieemulsionsmaling

Er du i tvivl om hvad facaden tidligere er malet med? Så kan olieemulsionsmaling være det rette valg. Den egner sig også godt til problematiske overflader, som smitter af eller har kalkrester. Brug den dog ikke på facader, der er nypudset med ren kalkmørtel.

Rens facaden grundigt og giv den en grunder inden malingen påføres. Med olieemulsionsmaling får du maling, der er diffusionsåben og som giver en flot mat overflade.

Silikatmaling

Er din facade af ubehandlet mineralske overflader, som vandskuret mur, puds, beton eller eternit, så kan silikatmaling være det korrekte valg. Resultatet minder om kalkning, men du slipper for afsmitning. Med silikatmaling får du et lysægte resultat og diffusionsåben overflad.

Silikonemaling

Med Silikonemaling får du et lignende resultat, som det du får med silikatmaling. Silikonemalingens fordel er dog, at den er mere vand- og smudsafvisende, og samtidig meget diffusionsåben. Det er let at anvende silikonemaling, da den kan bruges på tidligere malede overflader, samt de fleste materialer.

Cementpulvermaling

Ønsker du et mindre malet udseende og er din facade med et mineralsk underlag, så kan cementpulvermaling være valget. Med cementpulvermaling får du en hærdet overflade, som er vandafvisende og diffusionsåben. Overfladen vil være modtagelig for smuds, men det vaskes let rent.

Skal facaden males?

Det er et større arbejde at klargøre og male facaden, særligt hvis der ønskes et godt resultat. Hos WORKPRO har vores håndværkere flere års erfaring, og vi tilbyder en god pris for at male jeres facade. Samtidig sikrer vi jer, at resultatet vil stå flot længe.

Vi er også klar til at påtage os større opgaver med facadearbejde. Det er til gavn for bygningen, som vil holde længere. Om du er privatperson, som ønsker at friske hjemmet op, eller om I står med erhvervsbygninger, hvor facaden skal klargøres, så har vi de rette håndværkere til opgaven.

Skriv til os i dag